Achiziția blocată: Microsoft și activision Blizzard

0

În lumea industriei de jocuri video, achizițiile și fuziunile dintre companii mari sunt evenimente semnificative, iar una dintre cele mai recente mișcări care a atras atenția întregii industrii a fost propunerea Microsoft de a achiziționa gigantul jocurilor, Activision Blizzard. Cu toate acestea, ceea ce părea a fi o tranzacție uriașă s-a confruntat cu obstacole semnificative. În acest articol, vom explora detalii despre această achiziție propusă, motivele din spatele ei și de ce a fost blocată în cele din urmă.

Achiziția propusă de Microsoft:

În ianuarie 2022, Microsoft a anunțat că intenționează să achiziționeze Activision Blizzard, unul dintre cei mai mari dezvoltatori și editori de jocuri din lume, pentru suma impresionantă de 68,7 miliarde de dolari. Această mutare ar fi consolidat poziția Microsoft pe piața jocurilor video și ar fi adus sub umbrela sa unele dintre cele mai populare francize, precum „Call of Duty,” „World of Warcraft” și „Overwatch.”

Motivația din spatele achiziției:

Motivația principală din spatele achiziției propuse a fost extinderea portofoliului de jocuri și a serviciilor de abonament ale Microsoft. Compania a investit semnificativ în industria jocurilor, cu lansarea serviciilor Xbox Game Pass și xCloud, iar achiziția Activision Blizzard ar fi consolidat poziția Microsoft în acest domeniu și ar fi oferit un acces mai larg la conținut de calitate pentru abonații acestor servicii.

Blocarea achiziției:

Cu toate acestea, achiziția propusă a întâmpinat dificultăți semnificative pe parcursul procesului de aprobare. Departamentul de Justiție al Statelor Unite a anunțat în luna iunie că va investiga achiziția pentru posibile îngrijorări privind concurența și drepturile lucrătorilor. Ulterior, unii angajați ai Activision Blizzard au protestat și au cerut ca achiziția să fie blocată din cauza problemelor legate de cultură și de relațiile de muncă din companie.

Pe 18 ianuarie 2023, Microsoft și Activision Blizzard au anunțat că au renunțat la planurile de achiziție în urma presiunilor și investigațiilor în curs. Microsoft a menționat într-o declarație că „a învățat din feedback-ul și îngrijorările” aduse în discuție și că rămâne dedicat dezvoltării serviciilor sale de jocuri.

Impactul asupra industriei jocurilor:

Achiziția propusă și blocată ar fi putut schimba semnificativ peisajul industriei jocurilor video. Microsoft ar fi obținut controlul asupra unor titluri de top și ar fi avut o influență mai mare asupra viitorului industriei. Blocarea tranzacției poate lăsa însă deschisă calea pentru alte dezvoltări și fuziuni în viitorul apropiat.

În concluzie, achiziția propusă de Microsoft pentru Activision Blizzard a fost un eveniment important pentru industria jocurilor, dar a fost blocată din cauza unor preocupări legate de concurență și de mediu de lucru în cadrul Activision Blizzard. Cu toate acestea, această mișcare ar putea influența în continuare evoluția industriei jocurilor și poate fi urmată de alte tranzacții și schimbări semnificative în viitorul apropiat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *